Независим Фестивал на Семената 2024г Представя Мария Димитрова и ВКУСНИТЕ ГОРИЧКИ

Здравейте, всичко вече се разлисти навън и е време да започваме с представянето на нашите участници във 12-ти Независим фестивал на семената, Елин Пелин.
🌳🌳🌳

ВКУСНИТЕ ГОРИЧКИ – радост, красота и изобилие от природата за всички.

🦔 Презентация + образователна игра и практика.
👉 Какво е хранителната гора и защо е толкова ценна?
👉 Как всеки може да си отгледа Вкусна горичка с принципи и техники от Пермакултурния дизайн?
👉 Дизайн-проект на Вкусна горичка за всяко кътче земя
🍃ВОДЕЩ: Мария Димитрова – Пермакултурен дизайнер, обучител и координатор на кампанията за Вкусните образователни градинки.

27.04.2024 от 13ч.

Зона Уъркшопи 😍

Ето, какво ще научим –

Ще ви разказвам за Вкусните горички – за това как всеки може да си отгледа изобилна и устойчива ядливна многогодишна екосистема на малка площ (двора на село, на вилата или дори в междублоковото пространство).

Ще си говорим за това колко са цени ядливите горички и как с тях ние осигуряваме изобилие от живот както за себе си, така и за голямата екосистема наоколо.

Темата за хранителната гора ще разгледаме през призмата на екосистемния подход и принципите Пермакултурния дицайн, и те ще ни помогнат да отворим още по-широко очите, умовете и сърцата и да видим още по-ясно красотата, гениалността и изобилието на природата, както и да научим как можем да живеем и творим заедно с нея.

Ще разгледаме и конкретни проекти и идеи за засаждане на ядливи горички, за да може цялата тази теория лесно да се превърне в практика – в множество нови Вкусни горички, още тази пролет.

Вашият коментар