Зеленият Отбор на България – “ЩАСТИЕТО НЕ Е В ПАРИТЕ”

“ЩАСТИЕТО НЕ Е В ПАРИТЕ”

Преди няколко дена се обади жена, която искаше да даде пари за да се засадят дървета и да се създаде гора към нашите доброволчески залесявания.

Дълго време и обяснявах, че ние пари не вземаме и дори нямаме какво да ги правим. Ама може ли да повярва човек на това!?
Да, имаме разходи и понякога даваме пари за домейни, хостинги, помощни материали, фланелки и инструменти, но това е сравнително рядко.

Обяснявам и, че Зеленият Отбор засажда дървета абсолютно без пари. Всичко е в организацията, знанията и добрите сърца на хората. До сега честно сме засадили около 110 000 дървесни единици. Имаме и партизански залесявания, но тях ги ограничихме много.

Тази есен ще раздаваме безвъзмездно фиданки от Летен дъб, Лешници, Кестени, Орехи, Дъб-Цер и Червен дъб.
Записваме към Проект 1 Милион засадени дървета от доброволци само тези фиданки, които наистина са засадени а не раздадени.

Екологиятата на дървесния вид и неговото месторастене е също много важен. Тъй, че не всеки, който желае ще получи фиданки.

Питат ме, защо си щастлив?

И чак сега осъзнах, че парите за мен не са фактор за щастие. Независимо дали ги има или няма, не се интересувам от тяхното количество и присъствие. Важното е Духът в мен и хората около мен да са будни, сърцати и здрави.
Благодаря на Всевишния, че ме е събрал с хора, които споделят живота на даването и получаването по този възвишен начин, чрез засаждане на дървета и създаването на зеленчукови градини за некомерсиалния проект Независим фестивал за Свободна размяна на семена, разсади и фиданки

Благодарим на всички доброволци през годините, които ни даваха надежда, че не сме сами. Дефакто всички ние сме част от идеята на Отбора: Да променим този свят, в който живеем, без някой да ни мотивира с пари, власт, известност, хвалби и лобита.

Калин- Зеленият Дух

 

P.s. Снимката е от едно наше почистване на реката под с.Железница. Решихме и го направихме. Извадихме хвърлени гуми, дрехи, чували, буклуци от всякакъв калибър. Беше ужасно и същевременно вдъхновяващо-смешно. Така се шегувахме с всеки намерен боклук 😉
То се вижда

Вашият коментар