И тази луда 2020г. отгледахме 2480 фиданки, които раздаваме през нашата онлайн платформа www.greenteambg.com , вътре влизате в магазин и търсите останалите количества фиданки.

Много е важно да поръчате такова количество фиданки, колкото ще можете да засадите. Представете си, че всяко дърво става голямо, над 20метра с красива и силна корона. Но това означава, че не може да ги засадите много близо до къщата си или на място, където е нужно да има светлина. Представяйте си сянката и птиците в клоните на това прекрасно създание, трябва да отговаря на района, който искате за облагородите.

 

Ако по някаква причина, не успеете да засадите фиданките, ще се наложи да ги зазимите. Това става по следния начин: Изкопавате дупка, около 40см. слагате малко пясък(ако нямате, може малко перлит(взема се от агро аптеките). След това слагате всички фиданки с корена надолу и ги заривате внимателно. Поливате с една кофа с вода. Ако имате шума, листа, слама или стари дрехи, може да ги метнете отгоре. 

На пролет, трябва да засадите фиданките в рамките от 1 до 25 март. Ако има сняг или замръзи, чакате да преминат.

 

Правилата за засаждането е описано подробно към всяко дърво, което си поръчате(в самата страница).

Засаждането на фиданките стана през 2019г. след организирани акции за събиране на жълъди. Тогава всички доброволци ги събирахме от различни места в България.

Събраното количстево засадихме върху повдигнати лехи. Покрихме всички лехи с компост, който се отрази изключително благоприятно върху растежа на фиданките.

Много хора питат, как да ги отгледат!

 

След правилното засаждане, не е нужно да ги гледате постоянно. Важно е два пъти в годината да махате треви и шубраци около фиданките. Задължително да ги поливате в знойното лято поне 3 пъти обилно.

Желателно е да ги маркирате с летвички или някакъв здрав кол(може метален), който да показва фиданката, за да я предпази от смачкване.

Не слагайте изкуствени или естествени торове. Горскодървесните фиданки, нямат нужда от тор! Това ще ги подлъже и направи слаби.

Имаме една идея:

Не е ли добра идея, всеки, който е оцелял от Ковид драматизацията да засади 1-2 дървета по този случай. Така ще отбележи подобаващо своята победа и нов живот ❤
А ако някой е загубил битката с живота, в негова чест отново да се засади дърво. Това може да го направи само човек, който истински го обича и цени.
Ако не си намерите фиданки, тук сме отгледали няколко хиляди едногодишни дъбчета и кестени. Раздаваме ги всяка година, защото това е единственият начин да помогнем на клетата ни майка Земя ❤ и вместо да псуваме, че от нас нищо не зависи, без една стотинка до сега, сме засадили 110 000 фиданки.
Зеленият Отбор е група на мечтатели и вярващи ентусиасти, които 11 години променят всичко около себе си с любов и много работа, но винаги без намесата на финикийски знаци, само със сърца.
В зона Магазин, може да си поръчате безплатно, колкото желаете фиданки.

2 отговора за “И тази година отгледахме няколко хиляди горскодървесни фиданки”

 • Идеята ви е страхотна! Бих искала да засадя 1-2фифанки,но не зная къде. Бихте ли ми дали съвет.
  Поздрави д-р Костуркова

  • Здравейте, най-добрият начин е да си харесате 1 или 2 места за засаждане и след това да пуснете молба до общината. Става лесно в свободен текст.
   Методиката на засаждане не е трудна. Ние имаме описание във всеки линк, от който подаряваме фиданките.
   За всякакви въпроси ни пишете на [email protected] или тук

   С любов,
   Зеленият Отбор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *