За нас

Качеството пред количеството

Не е толкова просто. Всички искат да са щастливи,успешни и удоволетворени, но никой не желае да работи за цялото, за голямата картина, която ни убягва. Денят, в който решите да направите усилие и собствена градина, това ще е денят, в който вашият избор ще е част от голямата промяна.

Семената огледани от доброволческа формация Зеленият Отбор на България и всички приобщени доброволчески градини в страната са събирани с години от различни места и съобразени с екологичните и природни изисквания за съответните растителни видове.

Целта е да създадем Независима Банка за Семена, която да съхранява така наречените прави или директни сортове семена, които възпроизвеждат родителските характеристики на растението.

Те идват от древността и случайно или умишлено се подменят с ГМО или хибридни варианти, които са със запазени патенти и оставят бъдещите поколения на колене пред определени корпорации, изкупуващи патент след патент. Ние нито ще се борим с тях нито ни интересуват техните семена.

Вярваме в себе си...

Вярваме в доброто и чистото устойчиво бъдеще. Вярваме, че всички ние сме отговорни за света, който идва след нас. Парадоксално е, как го унищожаваме и сме нелогично незаинтересовани?!?
Тони Бонбони

Тони Бонбони

Шеф на танци и усмвки
Радетел за доброто и позитивните неща, които ни заобикалят.
Стефанаки и Калюшка

Стефанаки и Калюшка

Градина Вики
Една чудна градина с големи сърца и безброй дарени от сърце семена.
Ники и компания

Ники и компания

Градина Елин Пелин
Някой винаги трябва да работи от сутрин до здрач, за да се случи каквото и да е...