ЗА НАС

Зеленият Отбор на България

Семената огледани от доброволческа формация Зеленият Отбор на България и всички приобщени доброволчески градини в страната са събирани с години от различни места и съобразени с екологичните и природни изисквания за съответните растителни видове.

Целта е да създадем Независима Банка за Семена, която да съхранява така наречените прави или директни сортове семена, които възпроизвеждат родителските характеристики на растението.

Те идват от древността и случайно или умишлено се подменят с ГМО или хибридни варианти, които са със запазени патенти и оставят бъдещите поколения на колене пред определени корпорации, изкупуващи патент след патент. Ние нито ще се борим с тях нито ни интересуват техните семена.

Искаме да запазим достойно и адекватно разнообразие от сортове, които сме на прага да изгубим. Всички отгледани от нас семена не са виждали химикали. Основната растителна защита са природни методи, хомеопатия и световните методи за биологично или натуралистично отглеждане на плодове и зеленчуци.

Зеленият Отбор на България

 

Зеленият Отбор на България е доброволно сдружение от хора, които вярваме, че заедно можем да вършим добрини за България, хората в нея и за планетата Земя.